WIEKSLAG JUNI 2020

13 juni 2020


Beste leden,

Het is alweer juni 2020. De voorjaarscompetitie zou alweer voorbij zijn geweest en het slotfeest zou als vrolijke herinnering in ons geheugen geprint staan. We zouden ons voorbereiden op de eerste toernooien van het jaar… Het is helaas allemaal anders gegaan dan we gedacht hadden.

Maar we mogen en kunnen weer tennissen. De restricties zijn versoepeld tot het punt dat we weer met en tegen elkaar kunnen enkelen en dubbelen en we kunnen weer van een aantal clubactiviteiten genieten. Wat ook erg fijn is, we kunnen weer nagenieten bij De 4e Set.

Het tennisleven begint nu weer aardig op gang te komen. Hierbij willen we daarom ook graag onze vrijwillige toezichthouders en ‘afhangsysteem’ beheerders bedanken voor hun belangeloze inzet. Jullie zijn de helden van TV De Molen. Zonder jullie hadden we niet kunnen en mogen tennissen. Dus nogmaals bedankt dat jullie dit voor ons willen doen!

Het toezicht zal vanaf zaterdag 13 juni iets wijzigen. De toezichthouder is nog steeds herkenbaar aanwezig, maar kan een ook spelend lid zijn van de vereniging. De toezichthouder zal herkenbaar zijn door de aanwezigheid van een oranje vlag bij de baan of als speler met een oranje/rood hesje. Hij/zij zal toezichthouden bij het op en van de baan gaan van spelers.

Zoals ook hierboven aangegeven zijn er een aantal activiteiten weer van start gegaan of zullen binnenkort weer starten.
In deze nieuwsbrief kun je lezen welke activiteiten dit zijn. Tevens wordt hieronder wat ‘algemene’ informatie gegeven die we met jullie willen delen deze maand.

1. Digitale afhangsysteem
2. Tennissen met een introducee en huren van een tennisbaan;
3. Interne clubcompetitie (Knltb Poultje);
4. Toss Senioren en SeniorPlus;
5. Competitie 2020;
6. Zomeractiviteiten; en
7. Verbouwing van het tennispark

Ad 1) Digitaal afhangsysteem
Sinds begin mei hebben we een digitaal afhangsysteem. Dit is een reserveringsysteem. Het systeem staat in verbinding met de Knltb-clubapp (versie 2.0). Je kunt nu makkelijk en snel via de smartphone app een baan reserveren. Je kunt zo snel zien welke banen er wanneer vrij zijn. Je hoeft dus in deze periode van coronacrisis niet meer op de bonnefooi naar de tennisvereniging te fietsen (of met de auto te komen) en te hopen dat er een baan vrij is. Je kunt namelijk thuis al kijken wanneer er een baan vrij is. Nog een groot voordeel is dat je deze baan dan ook direct al kunt reserveren.

Er is echter wel een kleine restrictie. Je kunt namelijk, maar vier keer per week een baan reserveren. Twee keer via de app en twee keer via het digitale afhangbord die in de entreehal van het tenniscentrum hangt.

Een gebruiksaanwijzing hoe je dit afhangbord kunt gebruiken zullen jullie in een aparte mail binnenkort ontvangen.

Ad 2) Tennissen met een introducé en huren van een tennisbaan
Tennissen met een introducee of het huren van een baan (als ‘niet’ leden) kan.

Introducé
We houden wel van nieuwe gezichten bij onze vereniging. Dus kennen jullie iemand die wel eens wil tennissen. Neem hem of haar mee naar onze gezellige vereniging! Via de hierboven genoemde Knltb-clubapp kun je je introducees aanmelden. Een introducé kan drie keer, tegen een kleine vergoeding (€ 7,50 per keer) mee tennissen. Voor meer informatie over de introducé kun je contact met ons opnemen via [email protected] of [email protected]

Huren van een baan
Ben je geen lid van de vereniging en wil je met een aantal mensen van het werk, een andere sportclub, je buren, vrienden, familie, etc. bij TV De Molen tennissen? Dat kan! Voor €17,50 per uur kun je een baan huren om te tennissen. Voor meer informatie over het huren van een of meerdere tennisbanen kun je contact met ons opnemen via [email protected] of [email protected]

Je bent van harte welkom!

Ad 3) Interne clubcompetitie (Knltb Poultje)

* Let op! Aanmelden kan tot en met 14 juni 2020

Wil je toch nog (vriendschappelijke) wedstrijden spelen deze zomer? Dat kan! Meld je dan aan voor de vernieuwde interne enkel competitie (Knltb Poultje)! Je speelt wedstrijden tegen je clubgenoten. Iedereen kan meedoen, ongeacht je speelsterkte. Het zijn 'vriendschappelijke' wedstrijden zonder gebruik van het ratingsyteem. Bijkomend voordeel: je leert je medeclubgenoten kennen!

Hoe werkt het?
* De competitieronde loopt van 15 juni t/m 23 aug (10 weken)
* Je komt in een poultje met 5 tegenstanders van jouw niveau
* Je speelt 1 wedstrijd tegen iedere tegenstander
* Je bepaalt onderling wanneer je speelt, dus je speelt wanneer het jou uitkomt!

Hoe meld ik me aan?
* Download de Scala Sports app
* Ga naar Competities
* Zoek en geef je op voor de competitie: TV De Molen
* Let op! Aanmelden kan tot en met 14 juni 2020

De organisatie loopt via Scala Sports, die samenwerken met de KNLTB om meer mensen meer te laten spelen. Voor vragen kun je altijd terecht bij [email protected]

Ad 4) Toss Senioren en SeniorPlus
De tossers van TV De Molen kunnen weer los!

Wil je ook eens kunnen spelen zonder afspraak?
Kom dan tossen op:
Senioren: dinsdagavond (19:00 – 22:00 uur)!
SeniorPlus: maandag- en vrijdagochtend (9:30 – 11:00)

Je kunt elk half uur instappen, je speelt elke wedstrijd met een andere partner en tegen andere tegenstanders.
De indeling wordt gemaakt door de leden van de tosscommissie.
Tossen is altijd uitdagend en gezellig.
Dus kom en speel mee!

Informatie
Meer informatie is te vinden op de site of stel je vraag aan de leden van de tosscommissie.

Toss er op los.

Ad 5) Competitie 2020
De teamindeling van de Competitie 2020 (zo heet deze competitie dit jaar, dus geen voor- of najaarscompetitie) is bekend. Ben je benieuwd in welke klasse je speelt? Wil je weten bij wie je in het team zit (voor las je het vergeten bent😉) of wil je weten wie er in welk team zit en op welke dag dit team speelt? Kijk dan naar de indeling van de competitie op de site.

De spelerspas van vorig jaar is ook dit jaar geldig voor de competitie. Deze pas moet je kunnen tonen voordat je aan de competitiewedstrijd begint. Momenteel liggen er nog veel spelerspassen in het blauwe bakje op de balie bij 'De 4e Set' (kantine van De Molen). Ben je je pas kwijt, kijk hier dan even in of meld dit bij de ledenadministratie ([email protected]).

Rond 15 augustus wordt de indeling van de teams in poules bekend gemaakt door de Knltb.

De voorlichtingsavond junioren en senioren met daarbij het uitdelen van de tassen met tennisballen is gepland op woensdag 2 september 2020, van 19:30 tot 20:30 uur.

Ad 6) Zomeractiviteiten
Door corona worden we creatief. We hebben onze tijd besteed aan andere sporten, hobbies en diverse soorten van communicatiemiddelen. We hebben ons kaport genteflixt en gepuzzeld, skypevergaderingen ontdekt, en ga zo maar door.

Nu we weer kunnen tennissen, maar ‘normale’ activiteiten zoals toernooitjes en competities niet kunnen spelen, moeten we creatief blijven. We zijn daarom druk bezig om een mooi zomerprogramma in elkaar te zetten voor onze huidige leden, voor nieuwe leden en in tennis geïnteresseerde personen.
Éen paar van deze activiteiten zijn de ‘Interne clubcompetitie’ (punt 3) en De toss-ochtenden en -avond (punt 4). Een nieuwe activiteit zal zijn de ‘Zomer Challenge’.
Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap van drie of vier maanden:
- Kennis maken met tennis en/of padel;
- Een aantal lessen of clinics van de leraar volgen;
- Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi;

Kortom; de Zomer Challenge is dé ideale mogelijkheid voor sporters om de zomer door te komen.

Hoe het programma er exact uit komt te zien en welke andere activiteiten er in de zomer worden ontplooit zal binnenkort aan jullie worden voorgelegd.

Ad 7) Verbouwing van het tennispark
Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen en waarschijnlijk ook al hebben gezien, wordt het park grondig onder handen genomen. Zo wordt op dit moment het terras veranderd. Het oude terras en de overkapping zijn verwijderd en de fundering voor het nieuwe terras is aangelegd. Dit is nog maar de eerste stap in een reeks van veranderingen die bij het tennispark worden doorgevoerd. Dit kan wel voor wat hinder zorgen. Het is het waard! Over enige weken kunnen jullie genieten van je welverdiende drankje met versnapering op het vernieuwde terras.

We houden jullie op de hoogte van deze en andere verbouwingen van het tennispark.


Met vriendelijke tennisgroet,

Het bestuur van TV De Molen

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 58 266 6966

Address

Kalverdijkje 76b
8924 JJ Leeuwarden