Vlog-cursus Fryske Vlogger (Business club-leden)

26 januari 2019


De Fryske Vlogger, Enzo Knol en Nikkie de Jager. Zij doen het al jaren, maar wat is vloggen eigenlijk, waarom zou je vloggen, hoe vlog je? 

Om op deze vragen een antwoord te krijgen waren we op dinsdag 22 januari 2019 te gast bij Klare koek (klarekoek.nl). Daar werden we ontvangen door de de heren van ‘Hatogkroller’ die de cursus vloggen voor onze Business club-leden georganiseerd hadden.

Vloggen
Vloggen: ‘Weblog met videobeelden, met name over iemands dagelijks leven’ (Van Dale)

Wat heb je nodig voor een vlog:
- een apparaat waarmee je videobeelden kunt opnemen (telefoon of vlogcamera)
- een idee
- presentatietechniek.

Het begin
Het begint allemaal met een idee. En dit idee moet worden uitgewerkt in bewegende beelden. 

Het klinkt allemaal makkelijker dan het is, maar een vlog beginnen is niet zomaar iets. Het idee moet namelijk aanslaan bij de kijker. De kijker moet getriggerd worden om meer van je te willen zien. Je moet hem verleiden, boeien en amuseren. Je wilt je volger aan je proberen te binden en verleiden om te blijven kijken naar de komende vlogs of vlogs die je eerder gemaakt hebt.

Tijd
Naast dit allemaal moet je het zelf natuurlijk ook leuk vinden. Het kost namelijk wel wat tijd. Tevens geef je een deel van je (privé)leven bloot aan anderen.  Dat moet je er wel voor over hebben.

Klare koek
Met een aantal tips van de cursusleiders van Hatogkroller, Bart Volberda en Eduard Rekker (alias de Fryske Vlogger) werd het de Business club-leden allemaal een stuk duidelijker. Ze werden zelfs verleidt om (zeer misschien) het vloggen op te pakken.

Vloggen is namelijk best breed inzetbaar. Zowel voor het verenigings-, bedrijfs- als privéleven is dit medium goed inzetbaar. Het kan de kijker namelijk een leuk beeld geven hoe leuk het bijvoorbeeld bij T.V. De Molen is, hoe verlopen wedstrijden, hoe worden er trainingen gegeven, hoe wordt er getennist of wat gebeurt er allemaal in De 4e Set als het wedstrijd over is? Je kunt je fantasie de vrijheid geven. (Bijna) alles is mogelijk!

Wij zijn overtuigd. Jij ook?

Nieuwsgierig?
Ben je ook geïnteresseerd in vloggen of communicatie in de breedste zin van het woord. Neem dan gerust contact op met Bart of Eduard van Hatogkroller in Leeuwarden.
Zij ontwerpen/maken/bedenken creatieve oplossingen!

Nieuwsgierig? hatogkroller.nl

Business clublid worden?
De business club organiseert elk jaar een aantal belevenissen voor haar leden. Naast deze evenementen is het ook nog eens fiscaal erg aantrekkelijk om je aan te sluiten bij deze groep. Benieuwt naar de mogelijkheden: www.tvdemolen.nl/business_club

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 58 266 6966

Address

Kalverdijkje 76b
8924 JJ Leeuwarden