PROFCLINIC SJENG SCHALKEN BIJ TV DE MOLEN (ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2019)

01 september 2019


Ruim 48 leden van Tennisvereniging De Molen genoten zaterdag 31 augustus 2019 tussen 13.00 en 17.00 uur van een tennisclinic van Sjeng Schalken. Sjeng Schalken, voormalig professioneel tennisser, was de nummer 11 van de wereld in 2003 en halve finalist van de Us Open 2002. Hij had al eens eerder op het tennispark De Molen gespeeld, maar dan als deelnemer van de Windmill Cup die tot enige jaren geleden op het tennispark werd georganiseerd. De ideale man om de jeugd en andere tennisliefhebbers van T.V. De Molen een masterclass tennis te geven.
 
Na een introductie werden de deelnemers in groepen onderverdeeld van max. 8 personen. In deze kleine groepen was er voldoende aandacht om de deelnemers technische en tactische tips te geven. De deelnemers kregen verschillende opdrachten en oefeningen. Door de diverse oefeningen werden onder andere de forehand, backhand, service en volley getest.
Via een roulatiesysteem kwam iedere groep voor Sjeng te staan en kon iedereen genieten en leren van zijn tennis skills.
 
Na de laatste groep was het tijd voor de demonstratiewedstrijden enkel en dubbel. Tegen Wieger Scheweer (trainer) de enkel won Sjeng de supertiebreak met 11-9. Met Sep Scheweer (jeugdlid) had hij tegen Jan Stellingwerf en Willem Bruining (seniorleden) minder geluk. Van hen werd verloren met 10-7.
 
Op deze zonovergoten dag in augustus is er door Sjeng Schalken waarschijnlijk weer een nieuw toptalent gecreëerd. Wie weet staat er binnenkort een deelnemer van de clinic net als Kiki Bertens of Robin Haase te knallen tijdens een van de grand slams!
 
Sjeng, als je dit leest, nogmaals bedankt voor de clinic. Het was een erg geslaagde dag! Wij hebben enorm veel geleerd en genoten. Als je nog eens langs wil komen bij ons gezellige tennisvereniging, weet dat je altijd welkom bent.
 
Bij deze wil ik namens het bestuur ook de jeugdcommissie en de vrijwilligers (mede begeleiders van de clinic) bedanken voor dit geslaagde evenement. Wat moeten wij zonder jullie?! Jullie hebben een prachtige dag georganiseerd en begeleid voor onze leden. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!
 
Namens het bestuur van TV De Molen
Jan Stellingwerf
 
P.s. er zijn meer foto's gemaakt van deze geslaagde dag. Deze kun je vinden via deze link. Nog niet alle foto's staan er nog. Deze worden zo snel mogelijk aan het album toegevoegd!
 
Bijlagen:
foto 1: Groepsfoto deelnemers
foto 2: Sjeng Schalken
foto 3: Sep Scheweer, Sjeng Shalken, Jan Stellingwerf en Willen Bruining
foto 4: Sjeng Schalken en jeugdspelers TV De Molen
foto 5: Sjeng Schalken en jeugdspelers TV De Molen
foto 6: Sjeng met de Sjengmatties (Willem Bruining, Jeroen Robben, Terence Kloosterman en Marco Pijpker)

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 58 266 6966

Address

Kalverdijkje 76b
8924 JJ Leeuwarden