OPGAVE VOORJAARSCOMPETITIE 2023

22 november 2022


Ieder jaar doen ruim 30.000 teams mee aan wat door veel tennissers wordt beschouwd als de leukste periode van het tennisseizoen: de Voorjaarscompetitie!

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.

Het team dat de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Dit voorjaar meedoen!?

Doe je ook mee? Geef je dan zo snel mogelijk (uiterlijk 31 december 2022) met je team op door het online opgaveformulier in te vullen. Je kunt je ook als reserve opgeven. 

Praktische informatie en speeldata 2023

Heb je vragen over de Voorjaarscompetitie? Stel ze aan Nienke Speelman of Tettie Offenga [email protected] (Verenigingscompetitieleiders T.V.de Molen)

De speeldata voor het komende voorjaar vind je terug in onderstaand document van de KNLTB.

data-voorjaarscompetitie-alle-2023-definitief.pdf (tennis.nl)

Meer praktische informatie over de voorjaarscompetitie is te lezen in het bijgevoegde PDF document. 

 

Praktische informatie Voorjaarscompetitie 2023.pdf

Nieuwscategorieën