INZAMELCONTAINER OUDE TENNISBALLEN (RECYCLE)

22 december 2020


Wij helpen de tennissport te verduurzamen en doe mee aan Renewaball, de eerste landelijke circulaire tennisbal!

Hoe? Door op onze vereniging gebruikte ballen in te zamelen, waar weer nieuwe tennisballen van gemaakt worden. Vandaag is er een speciale inzamelcontainer bij TV De Molen geplaatst. Renewaball doet de inzameling en recycling van jullie gebruikte ballen - gratis.

Wist je dat tennisballen erg vervuilend zijn? In Nederland alleen al verbruiken we er 5,5 miljoen. Per jaar.

- Ze worden vér weg gemaakt en reizen twee keer de wereld rond voor je ermee speelt.
- Nylon en polyester in het vilt verliezen met elke klap flinke hoeveelheden microplastics.
- Ca. 97% komt op de vuilnishoop terecht of in de vuilverbranding - allebei heel slecht voor milieu en klimaat.
De reden: het scheiden van een tennisbal in rubber en vilt lukte tot nog toe niet. Daarom konden tennisballen nooit gerecycled worden. Maar nu wel.

Wat is Renewaball?
Renewaball is een Nederlandse innovatie, waarin we tennisballen wél kunnen scheiden - om ze vervolgens volledig te recyclen. Dat doen we meteen goed: De Renewaball is een bal op druk, hier gemaakt, met een 100% biologisch vilt (wol, katoen). Dus geen rondvliegende microplastics meer. Hij is gemaakt met gebruikte tennisballen, die we bij Nederlandse tennisverenigingen komen ophalen. En daar maken we dan weer nieuwe tennisballen van. In een 100% recyclebare drukkoker.
Dát is circulair.

Wat biedt Renewaball onze vereniging?
Zij biedt plaatst een inzamelcontainer op ons tennispark. Hier kunnen onze oude gebruikte ballen in. Voordeel; geen rondslingerende oude ballen meer, geen ballen meer bij het vuilnis, maar een helder, schoon en makkelijk inzamelpunt. Voor recycling van alle ballenmerken.

Let op: Het is een inzamecontainer voor alleen (oude) tennisballen, niet voor ander soort afval!

De inzamelcontainer wordt twee keer jaar geleegd, kosteloos. Dat kan omdat ABN AMRO, voorvechter van sustainability in sport en bedrijf, die inzameling sponsort.

Wil jij duurzamer worden? Deponeer je oude ballen in de blauwe inzamelcontainer op ons park en aat ze recyclen door Renewaball!

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 58 266 6966

Address

Kalverdijkje 76b
8924 JJ Leeuwarden