In memoriam Oukje Meijer-Das (29-03-1935 - 18-02-2021)

22 februari 2021


Oukje is, samen met haar zus Tjitske Kiekens-Das meteen bij de oprichting van Tennisvereniging de Molen in 1982 lid geworden van de club. Zij waren darmee één van de eerste leden van de vereniging (Oukje haar pasnummer was 20).

In het 2e jaar van het bestaan van de vereniging is Oukje begonnen met het organiseren van de DATEKO (Dames tennis Competitie). Dit hield in dat er op donderdagmorgen een damesdubbelcompetitie was en vanaf de start van het seizoen, begin april tot ergens begin juni, werden er wedstrijden gespeeld. Oukje deed zelf dan ook mee en heeft in de daarop volgende jaren deze competitie met verschillende partners gespeeld.
Er werd in de hoogtijjaren gespeeld in 3 poules. Men kon promoveren en degraderen.

Als afsluiting van deze competitie werd er in juni, een DATEKO-dag georganiseerd, waarbij ook de prijzen voor de DATEKO competitie werden overhandigd. Dit waren altijd prachtige prijzen, zelfgemaakt door Oukje. Ze was daar het hele jaar al druk mee bezig, achter haar naaimachine. Van mooie beplakte doosjes tot ganzen, zelfgekleurde sjaals en zelfs een zomerbroek. Enig was dat. Iedereen keek ernaar uit wat ze nu weer bedacht had.

Soms was het een gepuzzel als mensen niet voor de competitie kwamen opdagen, om wat voor reden dan ook, maar Oukje stelde alles in het werk om dat weer op te lossen. Ze speelde zelf liever niet, als dat betekende dat de rest wel kon spelen.
In 2007 nadat de DATEKO voor de 25ste keer georganiseerd was, is Oukje ermee gestopt. Daarna is de DATEKO eigenlijk nooit meer goed op gang gekomen, ook omdat er steeds minder jongere vrouwen (vanwege werk) konden tennissen overdag.

Verder heeft Oukje ook jarenlang met veel plezier, op dinsdagmiddag competitie gespeeld, waarbij ze zelf ook nog in de organiserende commissie zat.

In de jaren dat de Wind Mill Cup gespeeld werd op het tennispark van TV de Molen (een Europees tennis toernooi voor jeugd van tot en met 14 jaar), heeft Oukje met een groep dames, onder de leiding van Joop Gast, meegeholpen met de catering voor deze kinderen en hun begeleiders. Ook daar kon men weer op Oukje rekenen.

In 2008 zijn haar enthousiaste inspanningen beloond met een Lid van Verdienste Erelidmaatschap bij de tennisvereniging. Dat was zeker welverdiend.

Oukje is nog blijven tennissen tot 2018. In dat jaar werd ze ziek en volgde er een operatie. Dit heeft er toch toe geleid dat ze nog 2,5 jaar verder kon leven.

Oukje hing heel erg aan het leven en was ondanks haar leeftijd (85) nog zeer geïnteresseerd in alles en iedereen.
Helaas heeft ze deze laatste Tie Break toch niet kunnen winnen, zoals ook op de rouwkaart staat.
Wij zullen haar inzet en enthousiasme zeer missen.
Onze gedachten gaan uit naar haar dochter Mathilde, ook lid van de tennisvereniging de Molen en haar broer Johan.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 58 266 6966

Address

Kalverdijkje 76b
8924 JJ Leeuwarden